Over ons

Jojanneke Horstman (praktijkhouder)

Als kind was ik al enorm nieuwsgierig, had ik een grote behoefte om dingen te overdenken en te begrijpen en had ik oog voor de dingen die niet uitgesproken werden.  Deze eigenschappen zijn niet altijd makkelijk voor me geweest. Op jonge leeftijd kon ik al rondlopen met “grote mensen” problemen. Door de jaren heen heb ik steeds beter voor deze “kleine professor” leren zorgen en is het een kracht en een bron van kennis voor me geworden. Het beroep psycholoog past dan ook echt bij mij. Hier doe ik samen met clienten wat ik altijd al graag deed. Ik kan vragen wat ik wil, samen het probleem proberen te begrijpen en dingen benoemen die niet gezien of uitgesproken worden.

Hierbij maak ik gebruik van technieken, die ik mij de afgelopen jaren eigen heb gemaakt middels scholing en opleiding (CGT, DGT, EMDR, ACT, mindfulness en systeemtherapie). In 2002 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de universiteit van Tilburg en bij GGZ Breburg gaan werken. Daar heb ik in 2005 mijn Big registratie tot GZ-psycholoog gehaald. Na 10 jaar lang op verschillende afdelingen van Breburg te hebben gewerkt en besloot ik in 2012, vanuit mijn behoefte aan vrijheid en kleinschaligheid, de overstap te maken naar een eigen praktijk en daar ben ik nog steeds erg blij mee.

Behalve psycholoog, ben ik ook partner, moeder van twee kinderen, collega en vriendin die graag muziek maakt en beluistert, leest en schrijft, staart, aan yoga doet en soms een beetje teveel nadenkt. BIGnr: 9065257625

Froukje Wouts (praktijkhouder)

Wat opvalt in mijn manier van werken, is dat ik meestal snel een beeld heb van de wisselwerking tussen jouw eigenschappen, je voorgeschiedenis en je omgeving in het ontstaan van je klachten. Deze context bepaalt welke vaardigheden je extra ontwikkelt en in welke ‘rol’ je getraind raakt. Soms loop je als volwassenen vast in de dingen, die je als kind juist geholpen hebben, vb braaf zijn, hard werken of zorgen voor anderen. Samen kijken we welke factoren hebben bijgedragen aan het feit dat je bent vastgelopen. Vanuit mijn interesse in verbindingen tussen mensen, heb ik me in de loop van de jaren steeds meer toegelegd op het werken met echtparen. Vaak wachten mensen lang voor ze zich aanmelden voor relatietherapie. Mijn advies: bij twijfel, doen! Het levert altijd duidelijkheid op.

Mijn eigen geschiedenis: op mijn 17de ging ik rechten gaan studeren in Nijmegen, om erachter te komen dat deze keus gemaakt was met mijn hoofd en niet met mijn buik. Pas in de studie Psychologie kwam ik tot mijn recht. Nog altijd is papierwerk niet mijn sterke kant. Mijn belangrijkste gereedschap in de behandeling zijn mijn analytisch vermogen en oordeelvrije manier van kijken naar mensen en gedrag. Na mijn studie Klinische psychologie in Nijmegen, werkte ik bij GGz Noord-Brabant en volgde ik de GZ-opleiding bij GGz NML. Deze ervaring met het diagnosticeren en behandelen van verschillende psychische aandoeningen, is een voordeel in de BGGz. Naast deze opleidingen ben ik geschoold in werken met  ACT, EMDR, CGT en technieken uit de DGT en de EFT.

In mijn persoonlijke leven ben ik deel van een samengesteld gezin, met (stief)zonen in de puber- en kleuterleeftijd. De uitdagingen op het gebied van gezin en relatie zijn me niet onbekend. Ik houd van situaties analyseren, oplossingen bedenken, theater en squashen. BIGnr: 79066643925

Emilie Smeets (praktijkhouder)

Als geboren en getogen Tilburgse leerde ik als kind de geneugten van het leven te waarderen en het leven te vieren. Maar ik leerde ook er dat achter de voordeur dingen kunnen spelen, die geen plek hebben in de Brabantse gezelligheid. Dat veel mensen in twee verschillende werelden leven: de wereld die ze aan anderen laten zien en hun binnenwereld. Zo ontstond al jong mijn fascinatie voor zaken  die mensen niet willen of kunnen laten zien, die te moeilijk of kwetsbaar zijn.

Na mijn studie Klinische Gezondheidspsychologie, ben ik gaan werken bij GGZ Breburg, waar ik in totaal 15 jaar gewerkt heb. Hier heb ik op verschillende afdelingen gewerkt met volwassenen en jongvolwassenen en de GZ-opleiding gevolgd. In de loop van de jaren heb ik me ontwikkeld in het behandelen van  klachten, die samenhangen met angst en vastzittende patronen. Alles bekijk ik vanuit iemands levensgeschiedenis. Ik ben opgeleid in cognitieve gedragstherapie, schematherapie, dialectische gedragstherapie en ACT. Daarnaast ben ik EMDR practitioner. Die technieken vormen de basis van mijn deskundigheid als psycholoog, maar de kern van een goede behandeling wordt gevormd door vertrouwen, verbinding en acceptatie. En die kan ik bieden door mijn ervaring als behandelaar, maar vooral mijn ervaring als mens.

In het dagelijkse leven ben ik getrouwd en ben ik moeder van 2 kinderen van 12 en 10 jaar. Ik hockey, yoga en geniet nog altijd van de Brabantse gezelligheid met vrienden en vriendinnen. BIGnr: 99065250125

Marlinda Brugmans

Inmiddels werk ik al meer dan 20 jaar als psycholoog. Voor mij maakt het niet uit hoe jong of oud je bent. Ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal, waarin naast de klachten en problemen ook de krachten en oplossingen te vinden zijn. Soms houdt behandeling in, dat je gaat begrijpen wat er aan de hand is. Soms helpt het om anders tegen dingen aan te kijken, soms is het nodig dat je iets extra’s leert en soms helpt het om te kijken naar al die gevoelens en ze te accepteren. Ik werk vanuit een praktische en positieve houding. In 1995 ben ik afgestudeerd aan de universiteit van Tilburg, richting ontwikkelingspsychologie en in 2004 heb ik mijn BIG-registratie behaald.  Ik heb gewerkt bij Bijzonder Jeugdwerk Brabant en bij Kompaan, en heb samen met twee collega’s jarenlang een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie gehad (TOPP). Daarna heb ik drie jaar als studentenpsycholoog gewerkt en inmiddels werk ik opnieuw bij Bijzonder Jeugdwerk met jongeren met complexe gedrags- en gezinsproblematiek en hun ouders. Bij psychologenpraktijk De Binnenplaats werk ik één avond per week omdat ik ook graag volwassenen verder op weg help.

In het dagelijks leven ben ik moeder van twee studerende kinderen. Ik houd van lezen, reizen, wandelen met mijn hond, koken, films en leuke dingen doen met fijne mensen. BIGnr: 49062031725

Marijke de Koning

In 2003 startte ik met mijn studie psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ik wilde graag meer inzicht in wat mensen drijft en aanzet tot bepaald gedrag. Deze behoefte kwam onder meer voort uit het feit, dat ik daar als kind nogal wat verwarring in heb gekend. Vanuit die ervaring weet ik ook hoe belangrijk het kan zijn, om daar in een veilige omgeving naar te kunnen kijken.

Voor mijn afstuderen deed ik onderzoek naar het effect van Mindfulness-trainingen, daarnaast begeleidde ik kinderen met een autismespectrumstoornis. In 2007 studeerde ik af in de richting klinische gezondheidspsychologie. In mijn eerste baan werkte ik met volwassenen met een combinatie van autisme en bijkomende psychische of psychiatrische problematiek. Ik hield me bezig met diagnostiek en individuele- en groepsbehandelingen. Sinds twee jaar werk ik bij De Binnenplaats. Ik maak gebruik van cognitieve gedragstherapie, Mindfulness en contextuele technieken. Belangrijker dan behandelmethodes vind ik het onderlinge contact. Ik wil een veilige setting creëren waarin je ruimte voelt om te kijken naar belemmerende gedachtenpatronen, emoties of gedrag.

In het dagelijks leven ben ik getrouwd en moeder van twee dochters. Daarnaast vind ik het fijn om te lezen, creatief bezig te zijn en erop uit te gaan met mijn gezin of vrienden.

Selma Öztürk

Ik ben in Eindhoven geboren en opgegroeid als Turkse en Brabantse. Na het VWO ben ik (medische) psychologie gaan studeren in Tilburg. Omdat ik al jong wilde snappen hoe mensen in elkaar zitten, heb ik voor deze studie gekozen. Daarnaast speelde mijn behoefte aan zingeving hierin een rol; ik wil graag een bijdrage leveren in de zoektocht van mensen naar hun authentieke ‘ik’. De afgelopen jaren heb ik in de SGGZ gewerkt in Rotterdam en me gespecialiseerd in de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek en onverklaarde lichamelijke klachten. De GZ-opleiding heb ik afgerond binnen een organisatie voor interculturele psychologie. Omdat ik graag werk met verschillende doelgroepen, heb ik onlangs de overstap gemaakt naar GGzE en Psychologenpraktijk De Binnenplaats. Bij deze praktijk werk ik 1 dag in de week, op vrijdag. Als therapeut heb ik een transparante, confronterende en directe aanpak. Pijnlijke thema’s ga ik niet uit de weg, vanuit een behoefte ècht contact met je te maken en verandering teweeg te brengen. Veel psychische klachten uiten zich via het lichaam, dat uitgangspunt is belangrijk in de behandeling. Ik maak onder meer gebruik van schematherapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR. BIGnr: 69923638625

Mark Leijs

Ik groeide op in Goirle als zoon van een theoloog en een verpleegkundige; een denker en een doener. Al jong werd me duidelijk dat het leven voor mensen een worsteling kan zijn. En ook dat de één zich in die worsteling beter staande houdt dan de ander. Ik was nieuwsgierig naar de dingen die hierin een rol spelen: is het je achtergrond, je perspectief, je gedrag of je natuur? Naast dit inzicht (het denken), zocht ik in de studie psychologie ook handvatten om een concrete bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen (het doen).

In 2006 rondde ik de studie Klinische Psychologie af in Tilburg en in 2013 de opleiding tot GZ-psycholoog. Daarna heb ik gewerkt met arbeidsgerelateerde psychologische problemen. Naast mijn werk bij De Binnenplaats, werk ik sinds 2014 bij een centrum voor Specialistische Revalidatie. Hier heb ik een brede kijk ontwikkeld op de factoren die psychische klachten veroorzaken en in stand houden.

Als behandelaar heb ik  een respectvolle, open, accepterende en gelijkwaardige houding en ben ik creatief, humoristisch en soms confronterend met een kwinkslag. Daarbij vind ik duurzaam resultaat essentieel en belangrijker dan een snelle klachtenafname.  In mijn behandelingen maak ik gebruik van CGT, ACT, EMDR, Mindfulness en in 2019 ga ik een cursus Schematherapie volgen. Naast GZ-psycholoog ben ik Registerpsycholoog NIP, Arbeid en Organisatie en geregistreerd Supervisor voor de BAPD.

Samen met mijn vriendin heb ik twee zonen die op de basisschool zitten. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin en vrienden, zoals tennissen, lekker eten en drinken, op vakantie gaan, langs de lijn staan bij voetbalwedstrijden van de kinderen en lezen.  BIGnr: 59917993925

Mariken Verhaegen

Ik ben opgegroeid in het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe. Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar mensen en hun achtergrond. Door deze nieuwsgierige, open en niet veroordelende houding nemen mensen mij snel in vertrouwen en vertellen ze makkelijk hun levensverhaal. Dat vind ik altijd weer erg bijzonder. De keuze om psycholoog te worden was voor mij een logische stap.

Na mijn middelbare school te hebben afgerond ben ik op kamers gegaan in Tilburg om Psychologie te studeren. Ineens moest ik op eigen benen staan en de warmte van een gezin met 4 kinderen missen. Dat ging met de bijhorende ups- en downs. Na mijn studie kreeg ik de kans om de GZ-opleiding te volgen in Zeeuws Vlaanderen. Terug naar mijn roots dus! In de vijf jaar dat mijn man en ik in Zeeland woonden, hebben we twee prachtige dochters gekregen. We besloten terug te verhuizen naar Tilburg omdat we de stad misten. Eind 2018 is ons gezin weer uitgebreid en is onze zoon geboren. In het dagelijks leven hou ik van lekker eten, wandelen, tennissen en Netflixen.

Naast het drukke gezinsleven werk ik nu een dag in de week bij de Binnenplaats en ben ik werkzaam bij GGZ Breburg, afdeling persoonlijkheidsstoornissen.

Ik heb affiniteit met schematherapie omdat ik met deze aanpak vaak tot de kern van het probleem kan komen, om vervolgens tot een gerichte aanpak over te gaan. Andere vormen van behandeling die ik kan bieden zijn CGT (Cognitieve Gedragstherapie) en EMDR. BIGnr: 49918791925

Eefje van Hugte

Na mijn Master klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit van Tilburg, heb ik de afgelopen jaren gewerkt binnen Centrum Jeugd van GGz Breburg. Daar heb ik kennis en ervaring opgedaan omtrent brede (ontwikkelings)problematiek bij kinderen en jongvolwassen (0 – 23 jaar), alsmede het werken met ouders en daarmee het werken met volwassenen en gezinnen. Ik ben opgeleid in de cognitieve gedragstherapie, ouderbegeleiding en diagnostiek.

Sinds maart 2019 werk ik als GZ-psycholoog in opleiding twee dagen in de week bij De Binnenplaats.
Mijn manier van werken is grondig, onderzoekend, maar ook pragmatisch. Ik onderzoek met je waar je klachten vandaan komen en welke stappen je kunt nemen om ze te verminderen. Hierbij maak ik ook gebruik van e-healthprogramma’s, waarmee je zelf thuis aan de slag kunt.

In mijn persoonlijke leven ben ik moeder van een dochtertje van bijna 2 en woon ik samen. Ik houd van de gezelligheid van familie en vrienden om mij heen, koken en er op uit gaan met onze dochter.

Margriet Masteling

Als kind zat ik vol aandacht te luisteren naar de gesprekken van de volwassenen aan de keukentafel. De oprechte interesse van mijn moeder maakte dat buren, vrienden en familie regelmatig hart en ziel bij haar blootlegden. Dit is een van de redenen waarom ik psycholoog ben geworden.

Ieder mens heeft zijn eigen, persoonlijke verhaal – en het kan gebeuren op een moment dat je even niet meer weet hoe verder. Dan is het fijn wanneer er naar je geluisterd wordt, je alles even op een rijtje kunt zetten en je vervolgens samen op zoek gaat naar een manier waarmee je  op eigen kracht weer verder kunt.

Sinds 2005 werk ik als psycholoog, sinds 2012 als GZ-psycholoog en sinds kort ben ik klaar met de opleiding tot seksuoloog. Ik heb ook veel ervaring met de behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Mijn aanpak is altijd positief en oplossingsgericht, en ik maak gebruik van  onderdelen uit de cliëntgerichte therapie, systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, ACT en coaching.

Ik ben geboren in Duitsland en woon sinds 20 jaar in Tilburg, samen met mijn man en zoontje. Ik hou van reizen, lezen, pilates, zwemmen, koken en uitgaan met vrienden.

Sanne Appels
Mijn naam is Sanne Appels en als je je bij onze praktijk aanmeld, krijgt je zeker met me te maken. Tijdens mijn studie psychologie ben ik als administratief medewerker gestart bij De Binnenplaats. Hoewel het begon als bijbaantje, bleken mijn nauwkeurigheid en vermogen om snel te schakelen goed te passen bij deze functie. Inmiddels heb ik mijn master Brein en Cognitie afgerond en combineer ik mijn werk bij De Binnenplaats met een onderzoeksbaan in Rotterdam.
Ik werk op dinsdagen en donderdagen en probeer altijd zo snel mogelijk te reageren op aanmeldingen en vragen.
Ik ben opgegroeid in Tilburg en woon hier nog steeds. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Verder houd ik van musicals, lees ik graag en ga ik graag met vrienden uit eten.
Spoiler title
Hidden content