Over ons

Jojanneke Horstman (praktijkhouder)

Als kind was ik al enorm nieuwsgierig, had ik een grote behoefte om dingen te overdenken en te begrijpen en had ik oog voor de dingen die niet uitgesproken werden.  Deze eigenschappen zijn niet altijd makkelijk voor me geweest. Op jonge leeftijd kon ik al rondlopen met “grote mensen” problemen. Door de jaren heen heb ik steeds beter voor deze “kleine professor” leren zorgen en is het een kracht en een bron van kennis voor me geworden. Het beroep psycholoog past dan ook echt bij mij. Hier doe ik samen met clienten, wat ik altijd al graag deed. Ik kan vragen wat ik wil, samen het probleem proberen te begrijpen en dingen benoemen die niet gezien of uitgesproken worden.

Hierbij maak ik gebruik van de technieken, die ik mij de afgelopen jaren eigen heb gemaakt middels scholing en opleiding (CGT, DGT, EMDR, ACT, mindfulness en systeemtherapie). In 2002 ben ik afgestudeerd in de psychologie aan de universiteit van Tilburg en bij GGZ Breburg gaan werken. Daar heb ik in 2005 mijn Big registratie tot GZ-psycholoog gehaald. Ik heb 10 jaar lang op verschillende afdelingen van Breburg gewerkt en besloot in 2012, vanuit mijn behoefte aan vrijheid en kleinschaligheid, de overstap te maken naar een eigen praktijk en daar ben ik nog steeds erg blij mee.

Behalve psycholoog, ben ik ook partner, moeder van twee kinderen, collega en vriendin die graag muziek maakt en beluister, leest en schrijft, staart, aan yoga doet en soms een beetje teveel nadenkt.

Froukje Wouts (praktijkhouder)

Wat opvalt in mijn manier van werken, is dat ik meestal snel een beeld heb van de wisselwerking tussen jouw eigenschappen, je voorgeschiedenis en je omgeving in het ontstaan van je klachten. Deze context bepaalt welke vaardigheden je extra ontwikkelt en in welke ‘rol’ je getraind raakt. Soms loop je als volwassenen vast in de dingen, die je als kind juist geholpen hebben, vb braaf zijn, hard werken of zorgen voor anderen. Samen kijken we welke factoren hebben bijgedragen aan het feit dat je bent vastgelopen. Vanuit mijn interesse in verbindingen tussen mensen, heb ik me in de loop van de jaren steeds meer toegelegd op het werken met echtparen. Vaak wachten mensen lang voor ze zich aanmelden voor relatietherapie, mijn advies: bij twijfel, doen! Het levert altijd duidelijkheid op.

Mijn eigen geschiedenis: op mijn 17de ging ik rechten gaan studeren in Nijmegen, om erachter te komen dat deze keus gemaakt was met mijn hoofd en niet met mijn buik. Pas in de studie Psychologie kwam ik tot mijn recht. Nog altijd is papierwerk niet mijn sterke kant. Mijn belangrijkste gereedschap in de behandeling zijn mijn analytisch vermogen en oordeelvrije manier van kijken naar mensen en gedrag.

Na mijn studie Klinische psychologie in Nijmegen, werkte ik bij GGz Noord-Brabant en volgde ik de GZ-opleiding gevolgd bij GGz NML. Deze ervaring met het diagnosticeren en behandelen van verschillende psychische aandoeningen, is een voordeel in de BGGz. Naast deze opleidingen ben ik geschoold in werken met  ACT, EMDR, CGT en technieken uit de DGT en de EFT.

In mijn persoonlijke leven ben ik deel van een samengesteld gezin, met (stief)zonen in de puber- en kleuterleeftijd. De uitdagingen op het gebied van gezin en relatie zijn me niet onbekend. Ik houd van situaties analyseren, oplossingen bedenken, theater en squashen.

Emilie Smeets (praktijkhouder)

Als geboren en getogen Tilburgse leerde ik als kind de geneugten van het leven te waarderen en het leven te vieren. Maar ik leerde ook er dat achter de voordeur dingen kunnen spelen, die geen plek hebben in de Brabantse gezelligheid. Dat veel mensen in twee verschillende werelden leven: de wereld die ze aan anderen laten zien en hun binnenwereld. Zo ontstond al jong mijn fascinatie voor zaken  die mensen niet willen of kunnen laten zien, die te moeilijk of kwetsbaar zijn.

Na mijn studie Klinische Gezondheidspsychologie, ben ik gaan werken bij GGZ Breburg, waar ik in totaal 15 jaar gewerkt heb. Hier heb ik op verschillende afdelingen gewerkt met volwassenen en jong-volwassenen en de GZ-opleiding gevolgd. In de loop van de jaren heb ik me ontwikkeld in het behandelen van  klachten die samenhangen met angst en vastzittende patronen. Alles bekijk ik vanuit iemand’s levensgeschiedenis. Ik ben opgeleid in cognitieve gedragstherapie, schematherapie, dialectische gedragstherapie en ACT. Daarnaast ben ik EMDR practitioner.

Die technieken vormen de basis van mijn deskundigheid als psycholoog, maar de kern van een goede behandeling wordt gevormd door vertrouwen, verbinding en acceptatie. En die kan ik bieden door mijn ervaring als behandelaar, maar vooral mijn ervaring als mens.

In het dagelijkse leven ben ik getrouwd en ben ik moeder van 2 kinderen van 12 en 10 jaar. Ik hockey, yoga en geniet nog altijd van de Brabantse gezelligheid met vrienden en vriendinnen.

Marlinda Brugmans

Inmiddels werk ik al meer dan 20 jaar als psycholoog. Voor mij maakt het niet uit hoe jong of oud je bent. Ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal, waarin naast de klachten en problemen ook de krachten en oplossingen te vinden zijn. Soms houdt behandeling in, dat je gaat begrijpen wat er aan de hand is. Soms helpt het om anders tegen dingen aan te kijken, soms is het nodig dat je iets extra’s leert en soms helpt het om te kijken naar al die gevoelens en ze te accepteren. Ik werk vanuit een praktische en positieve houding.

In 1995 ben ik afgestudeerd aan de universiteit van Tilburg, richting ontwikkelingspsychologie en in 2004 heb ik mijn BIG-registratie behaald.  Ik heb gewerkt bij Bijzonder Jeugdwerk Brabant en bij Kompaan, en heb samen met twee collega’s jarenlang een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie gehad (TOPP). Daarna heb ik drie jaar als studentenpsycholoog gewerkt en inmiddels werk ik opnieuw bij Bijzonder Jeugdwerk met jongeren met complexe gedrags- en gezinsproblematiek en hun ouders. Bij psychologenpraktijk De Binnenplaats werk ik één avond per week omdat ik ook graag volwassenen verder op weg help.

In het dagelijks leven ben ik moeder van twee studerende kinderen. Ik houd van lezen, reizen, wandelen met mijn hond, koken, films en leuke dingen doen met fijne mensen.

Marijke de Koning

In 2003 startte ik met mijn studie psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens mijn studie verdiepte ik me in mindfulness en gaf ik mindfulness-trainingen. Daarnaast begeleide ik kinderen met autisme en werkte ik mee aan wetenschappelijk onderzoek. In 2007 studeerde ik af als psycholoog, richting klinische gezondheidspsychologie.

Daarna ben ik aan de slag gegaan als psycholoog in een GGZ-instelling, waar ik werkte met volwassenen met een autismespectrumstoornis en bijkomende psychische of psychiatrische problematiek. Ik hield me bezig met diagnostiek en individuele- en groepsbehandelingen.

In 2017 ben ik gestart bij Psychologenpraktijk de Binnenplaats. In mijn werk gebruik ik verschillende behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie, mindfulness en systeemtheoretisch georiënteerde technieken. Belangrijker dan behandelmethodieken vind ik echter het onderlinge contact, waarbij het creëren van een veilige setting waarin je de ruimte voelt om belemmerende patronen te onderzoeken, emoties te voelen en jezelf nieuw gedrag eigen te maken, voorop staat.

In het dagelijks leven ben ik getrouwd en moeder van twee dochters. Daarnaast vind ik het fijn om te lezen, creatief bezig te zijn en erop uit te gaan met mijn gezin of vrienden.

Inge Meijer

Ik ben Inge Meijer en sinds januari kun je mij tegenkomen in Psychologenpraktijk de Binnenplaats.
In 2012 heb ik mijn studie psychologie afgerond aan de Universiteit van Tilburg en daarna ben ik gaan werken bij stichting Amarant. Bij stichting Amarant heb ik gewerkt met zeer uiteenlopende doelgroepen met mensen met psychische problemen in combinatie met een (verstandelijke) beperking.
Daarnaast heb ik ook werkervaring opgedaan binnen het werkveld van de GGZ met zowel jeugdigen als volwassenen waar ik een periode gedetacheerd ben geweest. In 2017 heb ik mijn BIG registratie behaald en de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond.
Momenteel ben ik werkzaam bij Pauwer, daar werk ik met volwassenen en kinderen met een niet aangeboren hersenletsel. Daarnaast ben ik in januari met veel enthousiasme begonnen bij psychologiepraktijk De Binnenplaats. Ik ben hier aanwezig op de woensdagen.

Ik heb me verschillende behandelmethoden eigen gemaakt zoals de cognitieve gedragstherapie, EMDR en systeemtherapie. Ik vind het vooral belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen en er sprake is van veiligheid en respect. Ieder mens heeft zijn eigen unieke levensverhaal en krachtbronnen. Samen kunnen we bekijken welke therapie het beste aansluit bij jou klachten en hoe we jou krachtbronnen weer kunnen aanboren.

Ik heb de volgende opleidingen en cursussen gevolgd:
-Cognitieve gedragstherapie basiscursus en vervolgcursus
-Eye Movement desensitization and reprocessing (EMDR)
-Cliëntgerichte therapie
-Inleiding Systeemtherapie

Ik ben GZ-psycholoog (Big-register) en lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (NVGzP)

Iets over mijzelf: ik ben geboren en getogen in Breda. In het dagelijkse leven woon ik samen met mijn partner en ben ik moeder van een dochtertje en een zoontje. Naast mijn interesse voor de psychologie vind ik het leuk om in mijn vrije tijd leuke dingen te ondernemen met vrienden, te sporten en lekker te eten.

Selma Ozturk

Ik ben in Eindhoven geboren en opgegroeid als Turkse en Brabantse. Na het VWO ben ik (medische) psychologie gaan studeren in Tilburg. Omdat ik al jong wilde snappen hoe mensen in elkaar zitten, heb ik voor deze studie gekozen. Daarnaast speelde mijn behoefte aan zingeving hierin een rol; ik wil graag een bijdrage leveren in de zoektocht van mensen naar hun authentieke ‘ik’.

De afgelopen jaren heb ik in de SGGZ gewerkt in Rotterdam en me gespecialiseerd in de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek en onverklaarde lichamelijke klachten. De GZ-opleiding heb ik afgerond binnen een organisatie voor interculturele psychologie. Omdat ik graag werk met verschillende doelgroepen, heb ik onlangs de overstap gemaakt naar GGzE en Psychologenpraktijk De Binnenplaats. Bij deze praktijk werk ik 1 dag in de week, op vrijdag.

Als therapeut heb ik een transparante, confronterende en directe aanpak. Pijnlijke thema’s ga ik niet uit de weg, vanuit een behoefte ècht contact met je te maken en verandering teweeg te brengen.

Veel psychische klachten uiten zich via het lichaam, dat uitgangspunt is belangrijk in de behandeling. Ik maak onder meer gebruik van schematherapie, cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Mark Leijs

Reeds op vrij jonge leeftijd vond ik het boeiend om na te denken over gedrag en reacties van mensen, wat daar de achtergrond van is en in hoeverre het hen helpt of juist belemmert. Door studie, eigen ontwikkeling en werkervaring kan ik nu een concrete bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen wat me veel voldoening geeft. Ik probeert dit in mijn werk te doen middels een respectvolle, open, accepterende en gelijkwaardige houding met een creatieve, humoristische of confronterende kwinkslag als dat zinvol kan zijn. Daarbij vind ik duurzaam resultaat essentieel en belangrijker dan een snelle klachtenafname. 

In 2006 heb ik de studie Klinische Psychologie afgerond aan de toenmalige Universiteit van Tilburg en in 2013 de opleiding tot GZ-psycholoog. Ik heb een brede achtergrond in arbeidgerelateerde psychologische vraagstukken, zowel ten aanzien van diagnostiek als qua behandeling. Sinds 2014 werk ik voor BeLife, een zelfstandig behandelcentrum, waar ik me bezighoud met behandelingen binnen de BGGZ maar met name binnen de Multidisciplinaire Specialistische Revalidatie. Dit heeft voor mij bijgedragen aan het ontwikkelen van een brede kijk op wat een rol kan spelen bij het veroorzaken en in stand houden van de huidige psychische klachten waarvoor mensen hulp zoeken. In mijn behandelingen maak ik gebruik van CGT, ACT, EMDR, Mindfulness en in 2019 ga ik een cursus Schematherapie volgen. Naast GZ-psycholoog ben ik Registerpsycholoog NIP, Arbeid en Organisatie en geregistreerd Supervisor voor de BAPD. Vanaf 2019 zal ik naast mijn werkzaamheden voor BeLife bij De Binnenplaats gaan werken. 

Zelf ben ik geboren en getogen in Goirle en vanaf mijn studie woonachtig in Tilburg. Samen met mijn vriendin heb ik twee zonen die op de basisschool zitten. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin en vrienden, zoals tennissen, lekker eten en drinken, op vakantie gaan, langs de lijn staan bij voetbalwedstrijden van de kinderen en lezen. 

Lotte Hardenbol
Ik ben Lotte en dit jaar werk ik 2 dagen per week bij de Binnenplaats als onderdeel van mijn opleiding tot GZ-psycholoog. Hiernaast ben ik werkzaam bij GGz Breburg. Daar heb ik ook de afgelopen 3,5 jaar gewerkt als psycholoog, met name met jongvolwassenen met angst- en stemmingsklachten en persoonlijkheidsproblematiek. Ik ben opgeleid in de cognitieve gedragstherapie en MBT (mentalization based treatment).
In mijn werk probeer ik op open, nieuwsgierige en transparante manier het contact aan te gaan en in samenwerking en verbinding stappen vooruit te zetten.
Ik ben geboren en getogen in Eindhoven. In mijn vrije tijd dans ik, doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en kan ik genieten van muziek, films en tv-series. 
Sanne Appels
Mijn naam is Sanne Appels en ik werk sinds 2014 in de praktijk als administratief medewerker. Ik ben begonnen in de praktijk tijdens mijn studie psychologie en heb onlangs mijn masteropleiding Brein en Cognitie afgerond in Rotterdam.
Nu werk ik hier 3 dagen in de week, namelijk op maandag, woensdag en vrijdag.
Iets over mijzelf: Ik ben geboren Tilburgse en ben in mijn vrije tijd graag creatief bezig. Verder houd ik van musicals, lees ik graag en ga ik graag met vrienden uit eten.