Over ons

Jojanneke Horstman (praktijkhouder)

Als kind was ik al enorm nieuwsgierig, had ik een grote behoefte om dingen te overdenken en te begrijpen en had ik oog voor de dingen die niet uitgesproken werden.  Deze eigenschappen zijn niet altijd makkelijk voor me geweest. Op jonge leeftijd kon ik al rondlopen met “grote mensen” problemen. Door de jaren heen heb ik steeds beter voor deze “kleine professor” leren zorgen en is het een kracht en een bron van kennis voor me geworden. Het beroep psycholoog past dan ook echt bij mij. Hier doe ik samen met clienten wat ik altijd al graag deed. Ik kan vragen wat ik wil, samen het probleem proberen te begrijpen en dingen benoemen die niet gezien of uitgesproken worden.

Hierbij maak ik gebruik van technieken, die ik mij de afgelopen jaren eigen heb gemaakt middels scholing en opleiding (CGT, DGT, EMDR, ACT, mindfulness en systeemtherapie). In 2002 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de universiteit van Tilburg en bij GGZ Breburg gaan werken. Daar heb ik in 2005 mijn Big registratie tot GZ-psycholoog gehaald. Na 10 jaar lang op verschillende afdelingen van Breburg te hebben gewerkt, besloot ik in 2012, vanuit mijn behoefte aan vrijheid en kleinschaligheid, de overstap te maken naar een eigen praktijk en daar ben ik nog steeds erg blij mee.

Behalve psycholoog, ben ik ook partner, moeder van twee kinderen, collega en vriendin die graag muziek maakt en beluistert, leest en schrijft, staart, aan yoga doet en soms een beetje teveel nadenkt. BIGnr: 9065257625

Froukje Wouts (praktijkhouder)

Wat opvalt in mijn manier van werken, is dat ik meestal snel een beeld heb van de wisselwerking tussen jouw eigenschappen, je voorgeschiedenis en je omgeving in het ontstaan van je klachten. Deze context bepaalt welke vaardigheden je extra ontwikkelt en in welke ‘rol’ je getraind raakt. Soms loop je als volwassenen vast in de dingen, die je als kind juist geholpen hebben, vb braaf zijn, hard werken of zorgen voor anderen. Samen kijken we welke factoren hebben bijgedragen aan het feit dat je bent vastgelopen. Vanuit mijn interesse in verbindingen tussen mensen, heb ik me in de loop van de jaren steeds meer toegelegd op het werken met echtparen. Vaak wachten mensen lang voor ze zich aanmelden voor relatietherapie. Mijn advies: bij twijfel, doen! Het levert altijd duidelijkheid op.

Mijn eigen geschiedenis: op mijn 17de ging ik rechten studeren in Nijmegen, om erachter te komen dat deze keus gemaakt was met mijn hoofd en niet met mijn buik. Pas in de studie Psychologie kwam ik tot mijn recht. Nog altijd is papierwerk niet mijn sterke kant. Mijn belangrijkste gereedschap in de behandeling zijn mijn analytisch vermogen en oordeelvrije manier van kijken naar mensen en gedrag. Na mijn studie Klinische psychologie in Nijmegen, werkte ik bij GGz Noord-Brabant en volgde ik de GZ-opleiding bij GGz NML. Deze ervaring met het diagnosticeren en behandelen van verschillende psychische aandoeningen, is een voordeel in de BGGz. Naast deze opleidingen ben ik geschoold in werken met  ACT, EMDR, CGT en technieken uit de DGT en de EFT.

In mijn persoonlijke leven ben ik deel van een samengesteld gezin, met (stief)zonen in de puber- en basisschoolleeftijd. De uitdagingen op het gebied van gezin en relatie zijn me niet onbekend. Ik houd van situaties analyseren, oplossingen bedenken, theater en squashen. BIGnr: 79066643925

Op dit moment neem ik geen individuele cliënten aan. 

Emilie Smeets (praktijkhouder)

Als geboren en getogen Tilburgse leerde ik als kind de geneugten van het leven te waarderen en het leven te vieren. Maar ik leerde ook er dat achter de voordeur dingen kunnen spelen, die geen plek hebben in de Brabantse gezelligheid. Dat veel mensen in twee verschillende werelden leven: de wereld die ze aan anderen laten zien en hun binnenwereld. Zo ontstond al jong mijn fascinatie voor zaken  die mensen niet willen of kunnen laten zien, die te moeilijk of kwetsbaar zijn.

Na mijn studie Klinische Gezondheidspsychologie, ben ik gaan werken bij GGZ Breburg, waar ik in totaal 15 jaar gewerkt heb. Hier heb ik op verschillende afdelingen gewerkt met volwassenen en jongvolwassenen en de GZ-opleiding gevolgd. In de loop van de jaren heb ik me ontwikkeld in het behandelen van  klachten, die samenhangen met angst en vastzittende patronen. Alles bekijk ik vanuit iemands levensgeschiedenis. Ik ben opgeleid in cognitieve gedragstherapie, schematherapie, dialectische gedragstherapie en ACT. Daarnaast ben ik EMDR practitioner. Die technieken vormen de basis van mijn deskundigheid als psycholoog, maar de kern van een goede behandeling wordt gevormd door vertrouwen, verbinding en acceptatie. En die kan ik bieden door mijn ervaring als behandelaar, maar vooral mijn ervaring als mens.

In het dagelijkse leven ben ik getrouwd en ben ik moeder van 2 kinderen van 12 en 10 jaar. Ik hockey, yoga en geniet nog altijd van de Brabantse gezelligheid met vrienden en vriendinnen. BIGnr: 99065250125

Marlinda Brugmans

Inmiddels werk ik al meer dan 20 jaar als psycholoog. Voor mij maakt het niet uit hoe jong of oud je bent. Ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal, waarin naast de klachten en problemen ook de krachten en oplossingen te vinden zijn. Soms houdt behandeling in, dat je gaat begrijpen wat er aan de hand is. Soms helpt het om anders tegen dingen aan te kijken, soms is het nodig dat je iets extra’s leert en soms helpt het om te kijken naar al die gevoelens en ze te accepteren. Ik werk vanuit een praktische en positieve houding. In 1995 ben ik afgestudeerd aan de universiteit van Tilburg, richting ontwikkelingspsychologie en in 2004 heb ik mijn BIG-registratie behaald.  Ik heb gewerkt bij Bijzonder Jeugdwerk Brabant en bij Kompaan, en heb samen met twee collega’s jarenlang een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie gehad (TOPP). Daarna heb ik drie jaar als studentenpsycholoog gewerkt en inmiddels werk ik opnieuw bij Bijzonder Jeugdwerk met jongeren met complexe gedrags- en gezinsproblematiek en hun ouders. Bij psychologenpraktijk De Binnenplaats werk ik één avond per week omdat ik ook graag volwassenen verder op weg help.

In het dagelijks leven ben ik moeder van twee studerende kinderen. Ik houd van lezen, reizen, wandelen met mijn hond, koken, films en leuke dingen doen met fijne mensen. BIGnr: 49062031725

Mark Leijs

Ik groeide op in Goirle als zoon van een theoloog en een verpleegkundige; een denker en een doener. Al jong werd me duidelijk dat het leven voor mensen een worsteling kan zijn. En ook dat de één zich in die worsteling beter staande houdt dan de ander. Ik was nieuwsgierig naar de dingen die hierin een rol spelen: is het je achtergrond, je perspectief, je gedrag of je natuur? Naast dit inzicht (het denken), zocht ik in de studie psychologie ook handvatten om een concrete bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen (het doen).

In 2006 rondde ik de studie Klinische Psychologie af in Tilburg en in 2013 de opleiding tot GZ-psycholoog. Daarna heb ik gewerkt met arbeidsgerelateerde psychologische problemen. Naast mijn werk bij De Binnenplaats, werk ik sinds 2014 bij een centrum voor Specialistische Revalidatie. Hier heb ik een brede kijk ontwikkeld op de factoren die psychische klachten veroorzaken en in stand houden.

Als behandelaar heb ik  een respectvolle, open, accepterende en gelijkwaardige houding en ben ik creatief, humoristisch en soms confronterend met een kwinkslag. Daarbij vind ik duurzaam resultaat essentieel en belangrijker dan een snelle klachtenafname.  In mijn behandelingen maak ik gebruik van CGT, ACT, EMDR, Mindfulness en in 2019 ga ik een cursus Schematherapie volgen. Naast GZ-psycholoog ben ik Registerpsycholoog NIP, Arbeid en Organisatie en geregistreerd Supervisor voor de BAPD.

Samen met mijn vriendin heb ik twee zonen die op de basisschool zitten. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin en vrienden, zoals tennissen, lekker eten en drinken, op vakantie gaan, langs de lijn staan bij voetbalwedstrijden van de kinderen en lezen.  BIGnr: 59917993925

Kim van Heijster-Knipschild

 

Mijn naam is Kim van Heijster-Knipschild en ik ben GZ-psycholoog. Ik ben al 16 jaar werkzaam in de GGZ en heb ervaring met kinderen en jeugd, maar ook met volwassenen. Verder heb ik gewerkt in de specialistische GGZ en de basis GGZ.

Ik zie in therapie vaak dat mensen het contact met zichzelf erg zijn kwijtgeraakt door dingen die gebeurd zijn, soms al in hun vroege jeugd. In therapie kan ik je helpen (opnieuw) contact te leren maken met je emoties en behoeftes, zodat je van hieruit weer richting kunt geven aan je leven en meer in balans komt. Hierbij gebruik ik verschillende technieken, waaronder Cognitieve gedragstherapie, EMDR, Minfulness en gebruik ik aspecten uit de Schematherapie en Emotion Focused Therapy. Mijn houding is open, onderzoekend, respectvol en gelijkwaardig.

Naast psycholoog, ben ik moeder van 2 jonge kinderen en getrouwd. Ik woon in Eindhoven. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn gezin en vrienden. Ik beoefen yoga, doe aan bootcamp en in de zomer bezoek ik graag een festival. BIGnr: 09913212025

Mariken Verhaegen

Ik ben opgegroeid in het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe. Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar mensen en hun achtergrond. Door deze nieuwsgierige, open en niet veroordelende houding nemen mensen mij snel in vertrouwen en vertellen ze makkelijk hun levensverhaal. Dat vind ik altijd weer erg bijzonder. De keuze om psycholoog te worden was voor mij een logische stap.

Na mijn middelbare school te hebben afgerond ben ik op kamers gegaan in Tilburg om Psychologie te studeren. Ineens moest ik op eigen benen staan en de warmte van een gezin met 4 kinderen missen. Dat ging met de bijhorende ups- en downs. Na mijn studie kreeg ik de kans om de GZ-opleiding te volgen in Zeeuws Vlaanderen. Terug naar mijn roots dus! In de vijf jaar dat mijn man en ik in Zeeland woonden, hebben we twee prachtige dochters gekregen. We besloten terug te verhuizen naar Tilburg omdat we de stad misten. Eind 2018 is ons gezin weer uitgebreid en is onze zoon geboren. In het dagelijks leven hou ik van lekker eten, wandelen, tennissen en Netflixen.

Naast het drukke gezinsleven werk ik nu een dag in de week bij de Binnenplaats en ben ik werkzaam bij GGZ Breburg, afdeling persoonlijkheidsstoornissen.

Ik heb affiniteit met schematherapie omdat ik met deze aanpak vaak tot de kern van het probleem kan komen, om vervolgens tot een gerichte aanpak over te gaan. Andere vormen van behandeling die ik kan bieden zijn CGT (Cognitieve Gedragstherapie) en EMDR. BIGnr: 49918791925

Margriet Masteling

Als kind zat ik vol aandacht te luisteren naar de gesprekken van de volwassenen aan de keukentafel. De oprechte interesse van mijn moeder maakte dat buren, vrienden en familie regelmatig hart en ziel bij haar blootlegden. Dit is een van de redenen waarom ik psycholoog ben geworden.

Ieder mens heeft zijn eigen, persoonlijke verhaal – en het kan gebeuren op een moment dat je even niet meer weet hoe verder. Dan is het fijn wanneer er naar je geluisterd wordt, je alles even op een rijtje kunt zetten en je vervolgens samen op zoek gaat naar een manier waarmee je  op eigen kracht weer verder kunt.

Sinds 2005 werk ik als psycholoog, sinds 2012 als GZ-psycholoog en sinds kort ben ik klaar met de opleiding tot seksuoloog. Ik heb ook veel ervaring met de behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Mijn aanpak is altijd positief en oplossingsgericht, en ik maak gebruik van  onderdelen uit de cliëntgerichte therapie, systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie, ACT en coaching.

Ik ben geboren in Duitsland en woon sinds 20 jaar in Tilburg, samen met mijn man en zoontje. Ik hou van reizen, lezen, pilates, zwemmen, koken en uitgaan met vrienden. BIGnr:19916897925

Siemke Muis

Mijn interesse in dit vakgebied komt voort uit oprechte nieuwsgierigheid; ik wil graag begrijpen wat iemand beweegt en op zoek gaan naar wat voor degene echt belangrijk is. Ik hecht veel waarde aan gelijkwaardigheid waarbij ik naast iemand wil staan in zijn zoektocht naar herstel. Al die verschillen in levensloop, persoonlijke eigenschappen, aanleg, achtergrond etc. bepalen hoe het met iemand gaat (goed en minder goed). Deze verschillende factoren maken het een uitdagende puzzel om samen naar te kijken en van daaruit te zoeken naar wat kan helpen.  Ik besef me dat het meestal heel wat van de ander vraagt om zich kwetsbaar op te stellen. Het is bijzonder om een tijdje mee te mogen lopen in een (moeilijke) periode van iemands leven. Waarin ik het oprechte contact over wat er toe doet, het meest bijzonder vind. Daarnaast hou ik van humor en luchtigheid om een goede balans te houden.

Ik heb werkervaring opgedaan in de specialistische ggz, waarbij ik gewerkt heb met kinderen, jeugd en jongvolwassenen. Momenteel werk ik naast de Binnenplaats, bij een revalidatiecentrum. Ik hou van afwisseling en uitdagingen en zie ik het als een meerwaarde om op deze twee werkplekken te mogen werken. Ik werk met CGT, ACT, EMDR en ik gebruik technieken uit de clientgerichte psychotherapie. BIGnr: 59926649325

Sanne Appels
Mijn naam is Sanne Appels en als je je bij onze praktijk aanmeld, krijgt je zeker met me te maken. Tijdens mijn studie psychologie ben ik als administratief medewerker gestart bij De Binnenplaats. Hoewel het begon als bijbaantje, bleken mijn nauwkeurigheid en vermogen om snel te schakelen goed te passen bij deze functie. Inmiddels heb ik mijn master Brein en Cognitie afgerond en combineer ik mijn werk bij De Binnenplaats met een onderzoeksbaan in Rotterdam.
Ik werk op dinsdagen en donderdagen en probeer altijd zo snel mogelijk te reageren op aanmeldingen en vragen.
Ik ben opgegroeid in Tilburg en woon hier nog steeds. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Verder houd ik van musicals, lees ik graag en ga ik graag met vrienden uit eten.
Spoiler title
Hidden content